Waterbehandeling zwembad

Een zwembad is er voor uw plezier. En dat plezier begint met helder en gezond water. Hoe houdt u dat zwemwater in die uitstekende conditie?

 

Zwemplezier in gezond en helder water begint bij een doordacht watercirculatiesysteem en een goed werkende filterinstallatie. Daarmee legt u de basis voor schoon en helder water. Maar u kunt zelf ook een steentje bijdragen aan de kwaliteit van uw zwemwater, door regelmatig bladeren uit het water te vissen, ’s-avonds uw zwembad af te dekken, en de omgeving schoon te houden. Dit reguliere onderhoud verhoogt uw zwemplezier en uw zwembad ligt er altijd uitnodigend bij voor een frisse duik.

 

Bij gezond zwemwater komt echter meer kijken. Desinfecteren bijvoorbeeld, en uiteraard een doordachte waterbehandeling. Laten we de feiten eens op een rij zetten.

Een verwarmd buitenbad krijgt nogal wat te verwerken. Juist bij zomerse temperaturen voelen bacteriën zich hierin als een vis in het water. Ze vermenigvuldigen zich in een rap tempo. Algen houden eveneens van zonnestralen. Ze zorgen voor een groene aanslag en verkleuren uw zwemwater. Bovendien verhoogt algenafzetting de kans op uitglijden.

 

Automatische waterbehandeling zwembad

Indien u kiest voor een automatische waterbehandeling voor uw zwembad zullen de waarden van uw zwembad automatisch gecorrigeerd worden. Wij hebben bij Altena Aqua ervaring met verschillende systemen om op uw zwembad of spa toe te passen bijvoorbeeld: zoutelectrolyse, hydrolyse, koper/zilver ionisatie, toevoeging van vloeibaar chloor (Natriumhypochloriet) en vloeibaar pH.

 

 

 

Met een juiste waterbehandeling worden verontreinigingen afgevoerd en krijgen algen en bacteriën geen kans. Sterker nog: u bent zeker van een constante kwaliteit zwemwater, en van zwemplezier zonder zorgen.