Bouwkundige zwembaden zijn op dit moment erg populaire zwembaden. Dit komt omdat zowel de vorm als afwerking vrij te bepalen is. Hierdoor is het aantal mogelijkheden enorm en krijgt u altijd een uniek zwembad.

 

Soorten bouwkundige zwembaden

  • De eerste variant is geheel van beton. Bij dit soort zwembaden staat duurzaamheid voorop. Het is een kwalitatief hoogstaande constructie welke bedoeld is voor levenslang zwemplezier. Dit type bad kan afgewerkt worden door middel van betegeling, mozaïek, coating of een liner.
  • Hiernaast is een combinatie mogelijk van een betonnen vloer met gemetselde wanden. Het valt in een lagere prijsklasse dan een volledig betonnen constructie. Dit type bad wordt meestal afgewerkt met een liner.
  • De laatste constructietechniek van bouwkundige zwembaden is met behulp van polystyreenblokken. Dit is een relatief nieuwe techniek en wordt vaak toegepast. Het bestaat uit Polystyreenblokken, welke op elkaar gestapeld worden. Tijdens het opbouwen van deze constructie wordt er tussen de lagen bewapening geplaatst. Hierna wordt deze constructie gevuld met beton. Door de combinatie van Polystyreenblokken en beton ontstaat er een stevige en geïsoleerde constructie. Tevens is dit soort zwembad relatief snel te verwezenlijken. Dit type bad kan alleen worden afgewerkt met een liner, maar valt wel in een lagere prijsklasse dan een betonnen bad.

 

 

 

Kosten zwembad aanleggen

De kosten van het laten aanleggen van een zwembad verschillen oa. per grootte, type en afwerking. Bent u benieuwd naar wat uw droomzwembad kost? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen u meer vertellen over de mogelijkheden en vrijblijvend een offerte voor u maken. Bel naar 0416-745161 of mail naar info@altena-aqua.nl. Wij helpen u graag!